Onderzoek vliegramp Tripoli duurt nog half jaar

TRIPOLI - Het onderzoek naar de vliegramp in Tripoli gaat nog zeker zes maanden duren. Dat zei minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken zondag tijdens een bezoek aan de Libische hoofdstad. Bij de crash was de 9-jarige Ruben uit Tilburg de enige overlevende.

De minister wilde zich niet vastpinnen op de termijn die de Libiërs noemen. "70 procent van het onderzoek is klaar. Maar er is nog veel te doen", aldus Rosenthal.
Volgens Rosenthal zien de Libiërs het onderzoek als een topprioriteit. "Men zegt mij: we zijn een nieuw en vrij Libië, het hoort erbij dat we niets te verbergen hebben en alles willen onderzoeken", stelt de minister.
<b>Opstand Libië</b><br />De minister sprak eerder op de dag met interim-premier Abdul al-Raheem al-Qeeb. Het onderzoek naar de oorzaak van de vliegtuigcrash lag de laatste maanden vrijwel stil door de opstand in Libië.
Het ongeluk gebeurde op 12 mei 2010. Een Airbus A330 van de maatschappij Afriqiyah Airways crashte kort voor de landingsbaan van de de internationale luchthaven van Tripoli. De vliegramp kostte aan 103 mensen het leven, onder wie zeventig Nederlanders. Er zouden <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/136514742/Twaalf+Brabantse+slachtoffers+bekend.aspx" target="_self">twaalf Brabanders</a> zijn omgekomen bij de crash.


Deel dit artikel: