Cas Spijkers en vader Kanjer Guusje: Sta op tegen Kanker

HILVERSUM - De overleden topkok Cas Spijkers uit Oisterwijk heeft vlak voor zijn dood nog een oproep opgenomen voor het tv-programma 'Sta op tegen Kanker'. Ook de vader van de overleden Kanjer Guusje uit Kaatsheuvel riep woensdagavond op Nederland 1 kijkers op om geld te geven voor KWF Kankerbestrijding.
Spijkers sprak in het programma zijn steun uit voor de actie. Hij zei te hopen dat er een geneesmiddel gevonden wordt, al is het niet voor hem dan voor anderen. Met een mager gezicht, maar breed glimlachend vertelde hij dat hij met de dag leefde en hij sloot af met zijn bekende kreet 'Voila!'.
Slokdarmkanker
Spijkers overleed op zaterdag 29 oktober aan slokdarmkanker. Hij werd 65 jaar oud. Hij werd bekend als televisiekok en had jarenlang een restaurant in Oisterwijk.
Kanjerguusje
De 10-jarige Guusje van Gorp uit Kaatsheuvel werd als #kanjerguusje een trending topic op Twitter. Ze overleed op zondag 30 oktober aan een zeldzame vasculaire tumor aan haar linkerlong. Haar vader Lowie hield een weblog bij waarop hij haar ziekteproces beschreef en de gevolgen voor hun gezin.