Midden-Brabant wil samenwerking met Orlando in de VS

ORLANDO - Midden-Babant wil op het gebied van vrijetijdsbesteding gaan samenwerken met Orlando, de pretparkenregio in Amerika. Dat bleek woensdag op de beurs IAAPA in Orlando, in de Verenigde Staten.
De IAAPA is de belangrijkste vakbeurs ter wereld op het gebied van attracties en wordt elk jaar in Orlando georganiseerd door de belangrijkste pretparken ter wereld, waaronder ook de Efteling. Bedrijven uit de hele wereld die onderdelen voor attracties maken, showen hier hun nieuwste producten en proberen die te verkopen aan attractieparken, musea, of dierentuinen.
Midpoint Leisure Boulevard
Dit jaar is er op de Amerikaanse beursvloer voor de eerste keer ook een stand van Midpoint Leisure Boulevard, waarin de vrijetijdsindustrie in Midden-Brabant haar krachten heeft gebundeld. Volgens Midpoint komen er per jaar 10 miljoen dagjesmensen naar Midden-Brabant. waarmee het een toeristische topregio is. Trekkers zijn de Efteling, de Beekse Bergen en de Tilburgse kermis.
Samenwerking Orlando
Midpoint wil via de beurs meer toeristische bedrijven naar Midden-Brabant trekken. Ook wordt er gesproken over een concrete sammenwerking met het Amerikaanse pretparkengebied Orlando. De Nederlandse consul generaal in die regio - Simome Filippini - steunt die plannen en gaat bemiddelen.