Acht arrestaties bij inval garagebedrijf Action VIP Cars in Tilburg

TILBURG - De Nationale Recherche heeft maandag bij een inval bij garagebedrijf Action VIP Cars aan de Centaurusweg in Tilburg acht personen gearresteerd. Ook zijn twintig auto´s in beslag genomen.
Daarnaast is de complete handelsvoorraad van veertien auto´s in beslag genomen. Bij doorzoeking van het bedrijf en de huizen van de verdachten zijn nog eens zes auto´s, geld, administratie, vuurwapens, computers en mobiele telefoons meegenomen. In de huizen van twee verdachten vond de politie hennepkwekerijen.
Hennep
Justitie deed de inval na maandenlang onderzoek. Daaruit bleek dat vanuit het garagebedrijf tot in de wijde omgeving van Tilburg en ook naar België en Duitsland grote hoeveelheden hennep zijn gebracht.
Bij een controle van het Korps Landelijke Politiediensten kon in september vijftien kilo hennep worden onderschept. Volgens justitie werd de drugsorganisatie van hennep voorzien door kwekerijen in Sint-Oedenrode en Almere. Bij die kwekerijen zijn ongeveer 1500 planten in beslag zijn genomen.
In Tilburg is op een zolder een hennepdrogerij ontdekt. De politie nam bijna 30 kilo henneptoppen in beslag. In een ander bedrijfspand in Tilburg beschikte de organisatie over een geheime opslagplaats voor drugs.
Witwassen
De criminele winsten zijn vermoedelijk via valse geldleningen witgewassen. Justitie denkt dat minstens 550.000 euro via leningen in Turkije terugvloeide in het garagebedrijf. Het geld werd vermoedelijk gebruikt voor de aankoop van handelsvoorraden drugs en andere bedrijfskosten.
Voor de actie werden ondermeer 160 politiemensen van de Nationale Recherche en de regiopolitie en medewerkers van de Belastingdienst ingezet. De verdachten worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.