Tussenstand Movember: Snorren Brabantse mannen groeien aardig

EINDHOVEN - De snorren van Hans van Welbergen van rugbyclub Tilburg en Tilburger Boyd groeien aardig. De beide heren besloten eind oktober hun snor en/of baard te laten staan in het kader van Movember. Ook cabaretier Marc-Marie Huijbregts besloot zijn snor en baard te laten staan.
Op 1 november gingen we met Hans van Welbergen en Boyd mee naar de kapper. Boyd is de initiatiefnemer van Movember in Brabant.
Foto's
Ondertussen zijn we bijna een maand verder en zijn de snor en/of baard aardig gegroeid. Hans van Welbergen koos voor een snor met 'halve baard'. Boyd en Marc-Marie Huijbregts gingen voor een volle baard met snor. Dat bewijzen ook de foto's. Komend weekend organiseert Boyd een feest voor iedereen die zijn snor heeft laten staan.
Boyd hoorde zelf voor het eerst van Movember tijdens een reis in Australië, waar de actie ooit begon. De naam is een kruising van moustache (Engels voor snor) en november. Movember heeft momenteel campagnes lopen in Australië, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Finland, Nederland, België, Denemarken, Noorwegen en Tsjechië.
Met de actie hopen deelnemers zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar prostaatkanker.