Guus Meeuwis, Gerard van Maasakkers en dj Tiësto ereburgers Brabant

DEN BOSCH - Guus Meeuwis, Gerard van Maasakkers en dj Tiësto mogen zich ereburger van Brabant noemen. Zij kregen dinsdagavond tijdens een feestelijke bijenkomst in het provinciehuis de erepenning van de provincie uit handen van Commissaris van de Koningin Wim van de Donk.
Meeuwis en Van Maasakkers namen de onderscheiding persoonlijk in ontvangst. Tiësto, Tijs Verwest uit Breda, was verhinderd en krijgt zijn penning op een later moment.
Het feest was georganiseerd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het provinciehuis, dat op 12 november 1971 officieel werd geopend door Koningin Juliana.
Van de Donk zei dat de drie artiesten op hun eigen manier een bijdrage hebben geleverd aan de muzikale wereld van Brabant . "Die is herkenbaar en wordt gewaardeerd door velen", zei Van de Donk.
Volgens Van de Donk verdient het drietal erkenning voor hun verdiensten op het culturele vlak. "Hun werk onderstreept nog eens de culturele kracht van Brabant." Guus Meewis liet in RTL Boulevard weten dat hij heel trots is op de prijs. Hij is in Brabant geboren, opgegroeid en praat en zingt ook met een zachte 'G'. "Je kan een Brabander wel uit Brabant halen, maar Brabant niet uit een Brabander", zei hij in het programma.
Het feest in het provinciehuis werd bezocht door de burgemeesters van alle Brabantse gemeenten, die allemaal een aantal inwoners van hun gemeente hadden meegebracht. Ook waren Brabanders uitgenodigd die op 12 november 1971 geboren zijn.