Michelinster voor Sense in Den Bosch is kroon op het werk

DEN BOSCH - Totaal onverwacht, maar dat maakt de vreugde er niet minder om. Dennis Middeldorp van restaurant Sense in Den Bosch is de enige nieuwkomer in Brabant die een Michelinster heeft gekregen.
Middeldorp wist van tevoren nog helemaal niet of hij een ster zou krijgen. "Het is onwerkelijk", vertelt hij. "Ik word helemaal plat gebeld en er is ook ontzettende vreugde natuurlijk."
Onverwacht
De Nederlandse Michelingids is maandagochtend verschenen. Voor Middeldorp was dat nog geen reden om wakker te liggen. "Ik ben vanmorgen gewoon opgestaan en probeerde op twitter te kijken wie de sterren zou krijgen", vertelt hij. "En ineens zag ik Sense voorbij komen. Dat had ik totaal niet verwacht. Kort daarna werd ik gebeld door de radio en toen besefte ik pas dat we echt een ster hadden gekregen."
Kroon op het werk
Een ster vond Middeldorp eigenlijk helemaal niet belangrijk. "Het belangrijkste is dat de gast zich prettig voelt en blij de deur uitgaat, maar dit is natuurlijk wel een kroon op je werk." Middeldorp probeert de prijs bij Sense dan ook zo laagdrempelig te houden. "Ik heb altijd gedaan wat ik zelf leuk vind en wat binnen mijn macht ligt", zegt hij. "Dat dat nu beloond wordt met een ster is alleen maar mooi."
Grote druk
De chef-kok verwacht dat het na de bekendmaking wel druk gaat worden. "Het zal meer bekendheid geven, een commerciële boost, maar we krijgen waarschijnlijk ook een grotere druk op de schouders", vertelt hij.
Restaurant Sense is maandag gesloten, maar met tien tafeltjes in het restaurant zal het dinsdag wel vol zitten denkt Middeldorp.