Marianne Vos weer Wielrenster van het Jaar

DEN BOSCH - Marianne Vos uit Meeuwen is opnieuw verkozen tot Wielrenster van het Jaar. Dat is de zesde keer op rij. Bij de mannen greep Steven Kruijswijk naast de prijs.
Marianne Vos, renster van Nederland Bloeit, kreeg maandag in Den Bosch de Keetie van Oosten-Hage Trofee uitgereikt. Bij de verkiezing bleef Vos ploeggenote Annemiek van Vleuten en Kirsten Wild (AA Drink) voor. Vos rijdt volgend seizoen voor de Rabo-vrouwenploeg.
Op naar de zevende
Marianne Vos vond zes mooi, maar hoopt volgend jaar haar zevende Keetie van Oosten-Hage Trofee als wielrenster van het jaar op te halen. 'Alleskunner' Vos was blij met deze uitverkiezing, maar haar ogen zijn vooral op 2012 gericht. "Het jaar 2012 staat heel mooi op de kalender, met de Olympische Spelen en de WK in eigen land. Ik weet hoe mooi het is om voor eigen publiek te winnen", zei de winnares maandagavond in Den Bosch bij de prijsuitreiking.
Sneu voor concurrentie
Marianne Vos veroverde de wereldtitel in het veld en op het baanonderdeel scratch. Op de WK op de weg in Denemarken bleef ze echter weer met zilver zitten. De verkiezing, met Annemiek van Vleuten en Kirsten Wild als concurrentes, was niet echt spannend, gaf de naamgeefster van de trofee toe. "Ik vind het eigenlijk wel een beetje sneu voor de anderen. Ze moeten tegen jou opboksen", zei Keetie van Oosten-Hage.
Steven Kruijswijk
Bij de mannen greep Steven Kruijswijk uit Nuenen naast de titel. Die ging naar zijn ploeggenoot Bauke Mollema. Steven Kruijswijk (24) viel dit jaar op doordat hij de koninginnerit in de Ronde van Zwitserland won. Ook werd de Rabobank-renner negende in de Giro d'Italia.