Veldhovense dj Zany doodverklaard op Wikipedia: 'Dat is wel sneu, zeg'

VELDHOVEN - Dj Zany uit Veldhoven is maandag doodverklaard op de Engelse variant van Wikipedia. Op de website was enige tijd te lezen dat de 37-jarige dj gestorven is aan herpes. Maar Zany, in het dagelijkse leven bekend als Raoul van Grinsven, blijkt springlevend.
'It has been confirmed that he died of herpes', zo stond op Wikipedia vermeld. Het is niet duidelijk wie de macabere informatie heeft geplaatst, maar het ip-adres leidt naar Nederland.
Vermeende dood
Dj Zany hoorde maandagavond via Twitter over zijn vermeende dood. Afgelopen nacht reageerde hij via Twitter: 'Dat is wel sneu, zeg.' Ook bij Platinum Agency, het management van dj Zany, wisten ze van niets. Inmiddels is de zin weggehaald op internet.
Gezonde dosis humor
Zany zelf haalt zijn schouders op over de macabere actie. "Zo'n melding toont maar weer eens aan hoe betrouwbaar zulke websites zijn", zei hij dinsdag tegen Omroep Brabant. "Gelukkig beschik ik over een gezonde dosis humor en kan ik er wel om lachen. Ik ben nog springlevend, mensen!"
Dj Zany is een grote naam in de hardstyle scene. Hij draait op feesten over de hele wereld. De dj heeft geen idee wie de onjuiste informatie op Wikipedia heeft gezet. "Iedereen kan zonder verificatie de informatie op Wikipedia wijzigen. Dan kun je zitten wachten tot iemand onjuiste informatie plaatst. Je zou er wel achter kunnen komen door het achterhalen van een IP-adres, maar eerlijk gezegd vind ik dat dan weer te veel moeite. Laat maar gaan."
"Ik ben topfit!"
De Veldhovenaar stond afgelopen zaterdag nog met collega's The Pitcher en MC DV8 in het Gelredome voor een optreden. Ook werkt hij hard aan nieuwe tracks. "Ik ben dus topfit", zegt hij. Voor zijn fans heeft hij een belangrijke boodschap: "Jullie zijn nog lang niet van me af!"