Raad van State fluit Veghel terug om bistro op Vlagheide

DEN HAAG - De Raad van State heeft de gemeente Veghel teruggefloten als het gaat over het plan om bij het kampeerterrein op de Vlagheide in Eerde ook een bistro te bouwen.
Dit mag alleen doorgaan wanneer aan een aantal strikte voorwaarden is voldaan.
Burgemeester en wethouders willen eerst de uitspraak bestuderen voordat ze een reactie geven. Het Veghelse college hoopt nog dit jaar duidelijk te maken wat de gevolgen zijn van het standpunt van de Raad van State.
Beperkingen aan bistro
Het rechtsorgaan heeft onder meer bepaald dat de bistro bij het kampeerterrein niet meer dan dertig tafels mag tellen. Ook mogen er niet meer dan vier feesten per jaar plaatsvinden. In het kampeerseizoen moet de eetgelegenheid bovendien om elf uur ’s avonds dicht zijn en buiten dit seizoen zelfs om zeven uur.
De gemeente Veghel heeft in het bestemmingsplan voor de Vlagheide ruimte gemaakt voor de komst van een camping die ruimte gaat bieden aan negentig tenten. Het terrein wordt ingericht als een natuurcamping. Omwonenden zijn bang voor de komst van de camping inclusief bistro veel overlast. Hun bezwaren zijn door de Raad van State dus gegrond verklaard.

Meer over dit onderwerp:
vlagheide veghel raad van state horeca