Aart Schoones over Dakar Rally: "Spannend, maar het gaat lukken"

HEESCH - Aart Schoones staat voor zijn vierde Dakar Rally. De voorgaande jaren zat hij echter niet achter het stuur. Dit jaar staat hij met een eigen wedstrijdtruck aan de start in Mar del Plata. Zijn doelstelling: uitrijden en veel plezier maken.
Naam: Aart Schoones
Woonplaats: Heesch
Voertuig:
Hoeveelste deelname Dakar: 1e
Aart Schoones ging in 2009 als monteur bij het team van Tonnie van Deijne voor de eerste keer mee naar Le Dakar. De afgelopen twee jaar was hij monteur bij Frans van Lankveld. Dat heeft hem geïnspireerd om dit jaar zijn eigen team op te zetten en zelf achter het stuur te kruipen.
Goed team
Aart Schoones ziet zijn debuut als coureur met vertrouwen tegemoet: "Het is zeker spannend. Ik ga het voor het eerst als bestuurder proberen, maar ik weet een beetje wat me te wachten staat. We hebben goeie mensen om ons heen verzameld en ik denk dat het gewoon gaat lukken."
Ervaren navigator
Schoones vindt dat hij nog niet genoeg ervaring heeft, maar hij vertrouwt ook op zijn navigator: "De broodnodige ervaring om dit nu te gaan doen heb ik te weinig. Zeg maar de echte duinen rijden. Maar gelukkig heb ik een goeie man (Navigator Michel van Herpen) langs me zitten die er al vaker geweest is. Daar heb ik veel vertrouwen in."
Eigen truck
De trucker uit Heesch had niet verwacht dat hij dit jaar met zijn eigen vrachtwagen aan de start van ’s werelds zwaarste rally zou staan: "Als je me anderhalf jaar geleden gezegd zou hebben dat ik in 2012 met een eigen truck aan de start van de Dakar zou staan had ik je voor gek verklaard. Maar nu is het zo ver.."
Eimbert Timmermans
Schoones bouwde zijn truck samen met Eimbert Timmermans: "Eimbert had altijd geroepen ‘die auto’s bouw ik nog wel een keer zelf’. Ik denk dat zegt hij met een grote mond, dus ik zei als jij dat doet, dan ga ik jou meehelpen. Dus hij ging auto’s bouwen. Op een gegeven moment zei hij dat we er geen drie gingen bouwen, maar vier. Ik zei voor wie wordt die vierde dan? Hij zei, voor jou!"
Meer over dit onderwerp:
aart schoones heesch dakar rally