Nominatie Toneel Publieksprijs voor 'Eenzaamheid van de Priemgetallen'

DEN BOSCH - De voorstelling 'De Eenzaamheid van de Priemgetallen' van het gezelschap Matzer uit Den Bosch is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs. Bij deze nominaties telt het rapportcijfer dat de bezoekers aan de voorstelling geven.
Of Matzer de prijs ook werkelijkheeft gewonnen, blijkt op 9 september tijdens een feestje in de Amsterdamse Stadsschouwburg.
Debuutroman van Giordano
De voorstelling is een toneelbewerking van het gelijknamige boek van de Italiaanse schrijver Paolo Giordano. Het was Giordani's debuutroman; het boek werd vrijwel meteen een internationale bestseller.
Eerder nominatie
Matzer kreeg eerder al een nominatie voor de Toneel Publieksprijs. Die nominatie was voor de voorstelling ' Knielen op een bed Violen'.
Eenzaamheid vertelt levensverhaal
'De Eenzaamheid van de Priemgetallen' vertelt het levensverhaal van Alice en Mattia, die elkaar hun hele leven kennen zonder echt contact met elkaar te krijgen. In hun eenzaamheid zoeken ze toch telkens weer contact met elkaar waardoor een diepe band ontstaat die nooit in een liefdesrelatie verandert.
Positieve recensies
De voorstelling van Matzer kreeg veel positieve recensies en wordt ook goed bezocht. Wie 'De Eenzaamheid van de Priemgetallen' nog wil zien (en dat is zeker de moeite waard), moet opschieten; de voorstelling is op 17 december voor het laatst te zien.