New Kids Nitro: van 'film van de eeuw' tot 'tegenvaller'- Foto en video

EINDHOVEN - Het publiek heeft New Kids Nitro dinsdagavond tijdens de première positief ontvangen, op Twitter zijn de meningen verdeeld. De première vond in Eindhoven plaats, de New Kids werden door het publiek met veel gejuich ontvangen. Friezen werden niet gesignaleerd, veel bekende Nederlanders wel. Al lieten de Friezen na afloop nog wel even van zich horen.
De première-avond was speciaal georganiseerd voor genodigden, daardoor werd de rode loper ook door veel bekende Nederlanders bewandeld. Onze fotograaf was erbij en legde de beroemdheden vast.

Na afloop klonken er positieve reacties uit het publiek. Een enkeling vond de humor grof maar niet over 't randje. Bij de Pathé-bioscoop op de Dommelstraat werd de rode loper vanaf kwart over acht uitgerold. Omroep Brabant was erbij en hield een liveblog bij.

Bekend Nederland
Aan bekende Nederlanders was in ieder geval geen gebrek bij de lancering van de film. Dj Paul Elstak, Patrick Martens, Colin Bender (Kyteman), Cees Geel, Birgit Schuurman en Dries Roelvink lieten al weten erbij te zijn. Ook Kim Holland werd gesignaleerd, net als Theo Maassen. Maassen: "Ik verwacht van Nitro meer, beter, geiler, harder!" Van Turbo was hij in ieder geval erg gecharmeerd bekende hij voor de première.

Kaskraker?
Film-recensent René Mioch gaf voor de film toe dat het wel een filmklassieker zou kunnen worden. "Het is een oer-Nederlandse film. Ik ben wel benieuwd naar het resultaat aangezien ze deze keer meer budget hadden voor de film." Volgens producent Reinout Oerlemans is Nitro een 'vet geestige knalharde film' met heel veel humor die net niet over 't randje gaat.

Gevarieerde meningen op Twitter
Op Twitter variëren de meningen over de film, een vaste schare fans heeft de film tijdens een van de speciale New Kids-bioscoopavondjes al gezien. Wessel van Dorst vindt Nitro minder dan de vorige film. LTRrAS vindt de film juist 'sick doodlache'. Robin de Jager spreekt van een 'film van de eeuw'. Terwijl Brenda van Balkom de film vindt tegenvallen, zegt Johnny Sluijter het juist een echte leuke film te vinden.

Donderdag overal te zien
De film is vanaf donderdag 8 december in alle bioscopen te zien. Vanaf dan zal duidelijk worden wat het grote publiek ervan vindt.

Fanfare en fans
Veel fans hadden zich dinsdagavond gemeld in Eindhoven. Een fanfare bracht de stemming erin. Onder meer 'Hoeren neuken, nooit meer werken' werd gespeeld.