Burgemeester Oosterhout doet aangifte na bedreiging met kettingzaag

OOSTERHOUT - De burgemeester van Oosterhout heeft aangifte gedaan van bedreiging door een man met een kettingzaag. De man kwam donderdag met zijn kettingzaag het stadskantoor binnen.
De onbekende man kwam de hal van het stadskantoor binnen en ging in de rij staan. Bij de balie vroeg hij om de adressen van de burgemeester en gemeenteraadsleden. Die kreeg hij niet en toen liet de man een kettingzaag zien. "Het was een beetje een symbolische actie omdat dat apparaat niet aanstond, maar je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als dat wel het geval was geweest", aldus Frank Lambregts van de gemeente Oosterhout. "Het was in elk geval heel dreigend, vandaar de aangifte."
Struik vernield
De gemeente meldt nog een tweede incident. Op het terrein waar de burgemeester een huis laat bouwen is een struik vernield. De gemeente Oosterhout weet niet of er een verband is met de hevige protesten tegen de omstreden bomenkap aan de Beneluxweg. De onbekende man is daar niet gezien, zegt een gemeentewoordvoe
Buurtbewoners van de Beneluxweg zeggen ook dat ze niet weten wie de man met de kettingzaag was. Ze veroordelen de actie en zeggen dat ze alleen vreedzaam willen protesteren tegen de bomenkap.

Meer over dit onderwerp:
oosterhout bedreiging kettingzaag bomenkap