Statenlid Ron van Zeeland (SP) doet aangifte van bedreiging

DEN BOSCH - Statenlid Ron van Zeeland van de Socialistische Partij heeft donderdagmorgen bij de politie in Den Bosch aangifte gedaan van bedreiging. Het gaat over een mail die hij een aantal weken geleden ontving, en waarin staat 'jij gaat down'. Verder staan er beledigende passages in die Van Zeeland niet wil prijsgeven omdat hij vindt dat zijn reputatie daaronder kan lijden.
Van Zeeland denkt dat de mail uit de hoek van de PVV komt. In de mail wordt gereageerd op een uitlating via Twitter van Van Zeeland. Die publiceerde met instemming een link naar een artikel in Elsevier dat een verbod op pedovereniging Martijn de problemen niet oplost. Volgens Van Zeeland is er ook een verband met uitlatingen die hij gedaan heeft over het verband tussen fascisme en de opkomst van de PVV.
Grens
Van Zeeland zegt dat hij al eerder dreigmails heeft ontvangen, maar dat voor hem hier de grens ligt van wat nog acceptabel is. Hij zegt dat hij zich door deze mail onveilig heeft gevoeld. "Ik voel me er niet prettig bij. Op een avond werd er aangebeld en ik dacht: ojee." De politie gaat nu onderzoeken of er sprake is van strafbare feiten in de mail.
Reactie PVV
De fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten, Ronald Dol zegt het te betreuren dat Van Zeeland bedreigd is, en distantieert zich ervan. Hij vindt het niet juist dat de PVV verdacht wordt gemaakt.