Christiaan Huygens College duurzaamste gebouw in Eindhoven

EINDHOVEN - Het Christiaan Huygens College is het duurzaamste gebouw van Eindhoven. Het college is woensdag onderscheiden met de OnTroerend Goed Award 2011.

Het Christiaan Huygens College is volgens de jury een trendsetter voor Nederlandse onderwijsgebouwen. "Een gebouw dat zeer goed aansluit bij de gebruikers en onderwijskundige doelstellingen. De maatschappelijke impact van het gebouw is door de onderwijsfunctie erg groot."
<b>Energiebesparing</b><br>De school is het eerste energieleverende schoolgebouw van Nederland. Door speciale ventilatie, vloerverwarming en -koeling wordt het gebouw geklimatiseerd. De school heeft een primeur met een energiedak dat warmte-energie en elektriciteit opwekt. Op zonnige dagen produceert het gebouw meer energie dan het nodig heeft. Het teveel aan energie wordt gedeeld met de sporthal en een toekomstige woonwijk. In de toekomst kan de jaarlijkse gezamenlijke besparing oplopen tot 130.000 euro.
Voor de jury speelde ook de manier waarop het ontwerp van het gebouw in de omgeving past mee. De school zet de stad Eindhoven volgens de jury op de kaart. Ontwerpers en ontwikkelaars uit de hele wereld komen langs bij het college.Deel dit artikel: