Twitter-dreiger: "Ik woon in Goirle, moslims kom me halen dan"

GOIRLE - De 17-jarige jongen uit Goirle die via Twitter dreigde met een aanslag had het voorzien op moslims. Hij publiceerde dinsdag tientallen dreigtweets. De politie vond in het ouderlijk huis van de jongen drie mogelijke vuurwapens. Twee mannen van 40 en 19 die in het huis aanwezig waren, zijn opgepakt.
Het gaat om de vader en de broer van de jongen die dinsdag al werd aangehouden. De politie deed de vondst dinsdag aan het eind van de middag. Volgens de politie ontbreken details over de wapens nog, omdat ze na de vondst meteen zijn verpakt om zorgvuldig te kunnen onderzoeken.
Arrestatieteam
Een arrestatieteam van de politie hield dinsdagmiddag een 17-jarige jongen uit Goirle aan. Hij dreigde de afgelopen dagen op Twitter met een aanslag. De jongen twitterde moslims te willen onthoofden, de Koran te willen verbranden en granaten te willen gooien in moskeeën. Ook toonde hij bewondering voor Hitler en: "Ik woon in Goirle, [] moslims kon me halen dan."
Op werk opgepakt
Agenten pakten de jongen op in Tilburg bij het bedrijf waar hij werkt. Vanwege de ernst van de dreigementen en mogelijk vuurwapenbezit werd bij zijn aanhouding een arrestatieteam ingezet. De verdachten zitten vast.


Meer over dit onderwerp:
goirle bedreiging twitter wapens aanhoudingen