MIDI-theater Tilburg dinsdagavond definitief dicht

TILBURG - Dinsdag is de laatste dag dat het MIDI-theater in Tilburg geopend is. Het publiek kan tot vijf uur 's middags voor de laatste keer een kijkje nemen in het omstreden theater dat ooit begon als bioscoop. Daarna worden de deuren definitief gesloten.

In 2009 werd het theater na een tumuleuze start overgenomen door Theaters Tilburg. De gemeente droeg in 2010 170.000 euro bij aan de exploitatie van Theater Midi. Ook dit jaar kreeg Theaters Tilburg een subsidie van 170.000 euro, maar dat was meteen de laatste keer. In het voorjaar besloot de gemeente Tilburg te <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/151356872/Midi+Theater+verliest+subsidie.aspx">stoppen</a> met de subsidie.
<B>Sprankeltje hoop</b><BR>Theaters Tilburg was bereid om zonder subsidie <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/151491812/Theaters+Tilburg+geeft+MIDI+nog+niet+op.aspx">door te gaan</a>, maar door de bezuinigingen heeft de gemeente Tilburg besloten het theater te koop te zetten.
<B>Dit was Midi</b><BR>Vorige week <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1668771403/Tilburgs+MIDI-theater+neemt+afscheid+met+speciale+website.aspx">lanceerde</a> het Tilburgse theater een speciale website, waarmee wordt teruggeblikt op de afgelopen drie jaar en speelde Bastiaan Ragas de <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/166354922/MIDI+theater+Tilburg+sluit+tijdperk+af+met+Bastiaan+Ragas.aspx">allerlaatste voorstelling</a>.
Dinsdagavond worden de deuren symbolisch gesloten voor publiek. Op 30 december nemen het personeel en alle stageaires afscheid van 'hun' MIDI.

Deel dit artikel: