De 11 shownieuwsmomenten van 2011: hit voor Corry Konings met New Kids, Cas Spijkers overleden

EINDHOVEN - Ereburgers, literatuurprijzen, Musical Awards, succesfilms? De Brabantse sterren hebben ons heel wat moois gebracht. Maar er was ook minder goed nieuws, zoals het overlijden van topkok Cas Spijkers op 29 oktober. Het belangrijkste shownieuws op een rijtje.
1. Hoeren Neuken Nooit Meer Werken
Dat ze op haar zestigste nog een hit zou scoren, had Corry Konings vooraf niet kunnen bedenken. Toch is het haar gelukt en daarvoor kreeg ze hulp van New Kids. Of is het andersom? Ze werd namelijk door de aso’s uit Maaskantje gevraagd om de samen met New Kids-karakter Ronnie de titeltrack voor New Kids Nitro op te nemen. ‘Hoeren Neuken Nooit Meer Werken' is inmiddels meer dan "http://www.omroepbrabant.nl/?news/1643291013/Hoeren+Neuken+van+Corry+Konings+++New+Kids+500.000+keer+bekeken+op+YouTube.aspx">een miljoen keer bekeken op YouTube. Zelf ziet ze het liedje als "http://www.omroepbrabant.nl/?news/164341632/Corry+Konings+New+Kids-lied+over+hoeren+neuken+is+grappig+uitstapje.aspx">een uitstapje en een grap.
2. Gouden Films
Het jaar 2011 stond ook in het teken van twee nieuwe Brabantse films, te beginnen met De Bende van Oss. Vorig jaar werd al een begin gemaakt met de bekendmaking van de cast. Zo schitteren Sylvia Hoeks, Frank Lammers, Theo Maassen en Marcel Musters in de film over een gewelddadige bende die de stad in de jaren 30 van de vorige eeuw teisterde. In maart van dit jaar werd begonnen met de opnames van de film. Op 21 september gaat de film officieel in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Het was tegelijkertijd de openingsfilm en dat is toch wel bijzonder. Als klap op de vuurpijl wordt De Bende van Oss binnen een maand uitgeroepen tot Gouden Film.
Datzelfde geldt voor New Kids Nitro, de nieuwste film over de aso's uit Maaskantje die drie dagen na de première al die status bereikt. De film belooft nog grover en grappiger te zijn. Of dat ook gelukt is, is een tweede. Succesvol is hij wel, want de marketingmolen draait op volle toeren. Al snel blijkt de film bij onze zuiderburen net zo succesvol als in eigen land. Vanaf 5 januari 2012 is New Kids Nitro ook in Duitse bioscopen te zien.
3. Jong Brabants' trots
2011 heeft een aantal nieuwe talenten voortgebracht. Zo wordt de 13-jarige Rachel Traets uit Wouw tweede op het Junior Eurovisiesongfestival, wint de 12-jarige Kiki Heusschen uit Best 'My Name is... en schrijft Rochelle Perts uit Helmond X-Factor 2011 op haar naam. Rachel Traets heeft inmiddels haar eerste platencontract getekend en zong Rochelle Perts de titelsong in de dansfilm 'Body Language'
4. Overlijden Cas Spijkers
Op 29 oktober wordt Brabant opgeschrikt door het overlijden van topkok Cas Spijkers uit Moergestel. Hoewel hij al enige tijd ziek was, Spijkers leed aan slokdarmkanker, kwam zijn overlijden toch nog als een schok voor veel van zijn collega's. Begin maart kwam er nog nieuws naar buiten dat de uitzaaiingen van zijn kanker onder controle waren, maar dat 'goede nieuws' was maar van korte duur. Slechts drie weken later volgde een terugslag en moest hij opnieuw in het ziekenhuis worden opgenomen. Cas Spijkers werd 65 jaar oud.
5. Guus Meeuwis, Gerard van Maasakkers en dj Tiësto ereburgers
Guus Meeuwis, Gerard van Maasakkers en dj Tiësto mogen zich sinds eind november ereburger van Brabant noemen. Ze kregen de erepenning van de provincie uit handen van commissaris van de Koningin Wim van de Donk. Tiësto is niet alleen nummer drie dj van de wereld. Hij lanceerde dit jaar zijn eigen kledinglijn, maakt een remix van Mission Impossible en scoorde de tienmiljoenste liker op Facebook.
6. Nieuw musicaltalent
Ook op musicalgebied zat Brabant niet stil het afgelopen jaar. In Scheveningen blaast Willemijn Verkaik uit Nuenen iedereen van het podium in de musical 'Wicked'. Collega Freek Bartels uit Tilburg noemt haar 'een waanzinnig nieuw talent'. In Theater De Efteling gaat de musical 'Droomvlucht' met de 13-jarige Vajen van den Bosch uit Ooijen in première. Wieneke Remmers uit Vught voorspelt een gouden toekomst voor Vajen. Een ander bijzonder musicaltalent is Ton Sieben uit Oss. Hij speelt de hoofdrol in de musical Miss Saigon, zijn eerste hoofdrol in een grootschalige musicalproductie.
7. Musical Awards en Alex Klaassen
Dat Brabant scoort met musicals blijkt ook uit het aantal nominaties bij de Musical Awards. Uiteindelijk gaan alleen Alex Klaassen uit Waalwijk en Henny Vrienten uit Tilburg er met een award vandoor. Voor Alex Klaassen was de prijs een opsteker, nadat bekend wordt dat hij overwerkt is en voorlopig rustig aan moet doen.
8. Het jaar van Albert Verlinde
2011 was ook het jaar van Albert Verlinde. Hij boekte een aantal successen zoals de vervolging van BNN, de door hem bedachte RTL4-show 'My Name is...' wordt verkocht aan Chili, het succes van 'Toon', Daddy Cool, de rechten die hij heeft bemachtigd van de musical Shrek en de verkoop van 'Doe Maar de Musical'. Maar er is ook slecht nieuws voor Verlinde. Op 21 maart wordt bekend dat Roel Vente, zijn zakenpartner bij V&V Entertainment overstapt naar concurrent Joop van den Ende. Twee maanden later is een nieuw bedrijf geboren, Albert Verlinde Entertainment, waarmee Verlinde hoopt naast musicals televisieprogramma's te maken.
9. Lady Gaga strikt Brabantse dj
Dat niet alleen Tiësto tot de wereldtop van dj's behoort, bewijst Sander van Doorn. De Eindhovense dj is door niemand minder dan Lady Gaga gevraagd om haar nieuwe single 'Marry the Night' te remixen. De dj won in maart ook nog een Zilveren Harp, een van de belangrijkste muziekprijzen in Nederland.
10. NS Publieksprijs voor Esther Verhoef
Schrijfster Esther Verhoef uit Den Bosch wint met haar triller Deja Vu de NS Publieksprijs 2011. Verhoef zegt 'flabbergasted' te zijn en vindt het na vier nominaties 'fantastisch' dat haar dit nu overkomt. Begin december komt ze opnieuw in het nieuws als bekend wordt dat haar roman 'Rendez-Vous' wordt verfilmd. Het is de eerste keer dat een boek van de schrijfster op het witte doek verschijnt.
11. Jurken van Addy van den Krommenacker internationaal
Addy van den Krommenacker kan tevreden terugblikken op 2011. Het begint al in januari met de Amsterdam Fashion Week, waar niemand minder dan 'Frau Antje' op de catwalk verschijnt in een jurk van Addy, gevolgd door een show in Rome. Addy van den Krommenacker weet ook een aantal prijzen in de wacht te slepen, waaronder de Dutch Designer of the Year. Met Koninginnedag wordt hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn jurken krijgen internationale aandacht. Niet alleen bij de uitreiking van de Oscars blijken twee creaties van hem te zien op de rode loper, ook actrice Courtney Love draagt tijdens een modeshow in Cannes een jurk van de mode-ontwerper. Vorige week nog werd bekend dat in de nieuwste videoclip van Laura Pausini een aantal creaties van Addy te zien zijn.
Weten wat er nog meer gebeurd is in Brabant dit jaar? Lees alle eindejaarslijstjes terug op omroepbrabant.nl/11van201.