De 11 bestgelezen berichten van 2011

EINDHOVEN - Wat vond de Brabander nou interessant om te lezen in 2011, of juist opvallend? De grote brand bij Chemie-Pack in Moerdijk zit bij velen nog vers in het geheugen, maar die lantaarnpaal met een eigen oprit in Eindhoven trok ook de nodige aandacht. Een overzicht van de bestgelezen berichten van 2011.
1. De brand bij Chemie-Pack in Moerdijk
Eerder kozen de bezoekers van Omroep Brabant de brand van begin dit jaar al tot belangrijkste nieuwsgebeurtenis van 2011 en dat was ook terug te zien in het aantal bezoekers dat het bericht trok. De directeuren van Chemie-Pack werden opgepakt, bij de brand liep de natuur in de omgeving veel schade op en werd veel gesteggeld over de schoonmaakkosten. Op 9 december begon de rechtzaak tegen de top van het bedrijf.
2. Schunnige bridge-uitslag in weekblad Groeiend Best
Flink wat opschudding vanwege de bridge-uitslagen in weekblad Groeiend Best. Naar één duo van Bridge Club Best werd namelijk wel op een erg schunnige manier verwezen. Waar het duo Ter Horst en Thoolen op de eerste plaats eindigde, werd de zesde plek bezet door "dat lekkere ding met die dikke tieten en Herman die haar wel eens op zijn harde lul wil spietsen". De tekst zorgde voor gewetensvragen bij de presentatoren van Omroep Brabant en één van de best gelezen berichten van het jaar.
3. Wateroverlast en stormschade na noodweer in Brabant
Omgewaaide bomen en veel afgelaste evenementen bij noodweer halverwege juli. In Bergen op Zoom werd het concert van De Kast op het Wilhelminaveld geannuleerd. Ook Ballooning Eindhoven ging donderdagavond niet door, net als de voorstellingen van Circus Herman Renz in Bergen op Zoom. Bij Roosendaal liep de snelweg A58 onder.
4. Lekker handig: lantaarnpaal in Eindhoven had eigen parkeerplaats
Een lantaarnpaal met een eigen invalidenoprit? In Eindhoven was deze een tijdje te vinden. De lantaarnpaal aan dr. Cuyperslaan in Eindhoven stond al op de stoep en daarna is er een invalidenoprit omheen gelegd. Hoe het kon gebeuren? Niemand die het weet.
5. Samenvattingen van de Brabantse optochten
Het populairste carnavalsartikel van 2011 liet een samenvatting van alle optochten zien. Het begon op carnavalszaterdag met de optocht in Eindhoven en eindigt op dinsdag met de optochten in Budel, Hoeven en Hooge Zwaluwe. Omroep Brabant was er bij schotelde de bezoekers graag nog een keer alle hoogtepunten voor.
6. Slachtoffers gewelddadige overval: 'geen schijn van kans'
"Het was sluitingstijd toen die drie mannen ineens achter me opdoken en me op gruwelijke wijze te grazen namen. Ik had geen schijn van kans." Kees van den Eeden, eigenaar van restaurant De Ark in Maarheeze, werd in mei samen met zijn partner Theo slachtoffer van een overval waarbij extreem veel geweld werd gebruikt. Massaal werd hun emotionele verhaal aangeklikt.
7. Grote uitslaande brand in 't Speelhuis in Helmond
Bij iedereen zit het nog vers in het geheugen, de brand die donderdag het Helmondse Theater 't Speelhuis in vlammen op liet gaan. Ruim acht uur moest de brandweer blussen voor het sein brand meester gegeven kon worden. Nog zeven uur langer duurde het voor het vuur volledig gedoofd was. Waarschijnlijk begint 2 januari maandag het technisch onderzoek naar de oorzaak van de brand.
8. Doorrijder dodelijk ongeluk 'voelde alleen een klap'
Op 2 december werden de twee hartsvriendinnen Dorien (19) en Joyce (16) uit Arendonk doodgereden. De man die verantwoordelijk was, reed door. Omdat zijn nummerbord bij het ongeluk van zijn auto was gevallen, kon de politie hem niet veel later oppakken in zijn ouderlijk huis. Later verklaarde zijn vader dat de man 'alleen een klap' had gevoeld.
9. PVV herschrijft verkiezingsprogramma voor verstandelijk gehandicapten
Alle stemmen zijn meegenomen, moet de Partij voor de Vrijheid (PVV) hebben gedacht bij de verkiezingen voor Provinciale Staten in februari. Het verkiezingsprogramma van de partij werd herschreven voor mensen met een verstandelijke handicap. Er moest niets achter gezocht worden, volgens lijsttrekker Mariette Frijters zijn gewone verkiezingsprogramma's te lang en te moeilijk.
10. Vader Guusje van Gorp van Kanjerguusje.nl: '31 maart 2011 veranderde mijn wereld'
Brabant leefde massaal mee met Guusje van Gorp en haar familie. De ouders van 10-jarige Guusje hoorde eind mei dat hun dochtertje ongeneeslijk ziek was. Vanaf dat moment belsoot haar vader een blog bij te houden. Lowie schreef bijna dagelijks over zijn gezin. In oktober overleed Guusje aan de gevolgen van kanker. Op internet deed het verhaal de ronde dat het Guusjes laatste wens was om trending topic te worden op Twitter. Dat is gelukt, maar volgens haar vader klopt het verhaal niet. "Guusje wist niets van Twitter af."
11. Kickbokstrainer Michael Kraus omgekomen bij bootongeluk in Cuijk
Begin oktober wordt Cuijk opgeschrikt door een bootongeluk. Om kwart voor negen 's avonds komt een melding van een aanvaring binnen bij de meldkamer. Vier minuten later zijn de eerste hulpdiensten ter plaatse en worden duikteams uit verschillende plaatsen ingezet. Later wordt duidelijk dat er vier lichamen gevonden zijn. Eén daarvan is dat van kickbokstrainer Michael Kraus.
De 11 van 2011
Meer over 2011, verpakt in interessante lijstjes, vind je in ons eindejaarsoverzicht 'De 11 van 2011'.

Meer over dit onderwerp:
11van2011 11 van 2011