Jongen (11) neergeschoten tijdens afsteken vuurwerk in Cuijk

CUIJK - Een 11-jarig jongetje is zaterdagavond aan de Vuurijzerstede in Cuijk met een vuurwapen neergeschoten toen hij vuurwerk aan het afsteken was. De dader is nog spoorloos. Dat heeft de politie zondag bevestigd.
Het jongetje was met vrienden aan het begin van oudejaarsavond vuurwerk aan het afsteken, toen hij volgens getuigen plotseling neerviel. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Over de precieze aard van de verwondingen kan de politie zondag nog niets zeggen. Wel is de jongen inmiddels geopereerd en buiten levensgevaar. Volgens zijn tante is een kogel uit zijn lever verwijderd, zo zei ze tegen de NOS. Ze vroeg zich af hoe zoiets in een woonwijk kan gebeuren.
Vuurwerk
Hoewel zeker is dat de jongen met een vuurwapen is neerschoten, dachten hulpverleners aanvankelijk dat het 11-jarig jongetje het slachtoffer was van vuurwerk. Dat bleek later niet het geval. De recherche heeft inmiddels een sporenonderzoek en een buurtonderzoek afgerond. De politie zoekt nog getuigen.
Incidenten
In Brabant waren ook andere incidenten tijdens de jaarwisseling. Zo ging het nieuwe jaar onder meer van start met twee dodelijke steekpartijen, een reeks ongelukken en tientallen auto's die in brand vlogen.

Meer over dit onderwerp:
cuijk schietpartij vuurwerk