Video

Zoektocht naar vermiste Bram Claassen uit Haghorst nog zonder succes

5 januari 2012 om 18:54
nl
De bewoners van Haghorst hebben donderdag gezocht naar hun vermiste dorpsgenoot Bram Claassen, opnieuw zonder succes. Van de 19-jarige man is sinds zondagnacht niets meer vernomen. Er is donderdag gezocht met boten en een speciale geurhond.
Geschreven door

De dorpsbewoners moesten het donderdag doen zonder de hulp van de politie. Die komt vrijdag weer in actie, omdat er dan een beter geurspoor zou zijn voor de speurhonden. Ook de sonarboot wordt dan weer ingezet. Als dat niets oplevert, gaan de vrijwilligers in Haghorst zaterdag verder met de zoektocht.

De afgelopen dagen zochten ook agenten en medewerkers van Rijkswaterstaat mee naar Bram. De zoektocht richtte zich vooral op het water van het Wilhelminakanaal.
Boten vanwege storm later ingezet
Volgens Wim Blankers, vader van vrienden van Bram en coördinator van de zoekactie, hebben er donderdagochtend vijf ploegen langs de oevers van het Wilhelminakanaal gezocht. Door het onstuimige weer van donderdagochtend konden de twee boten pas na één uur het water op. De boten waren beschikbaar gesteld door bedrijven waar sommige dorpsbewoners werken. De bedrijven zorgen er ook voor dat de boten te water worden gelaten.
Minimaal 18 om te mogen zoeken
De politie heeft de vrijwilligers gewaarschuwd voor wat ze mogelijk kunnen aantreffen, wanneer ze Bram in het water vinden. Dat zal geen prettig gezicht zijn. Volgens Blankers hebben de dorpsbewoners daar uitvoerig over gesproken. "Er is afgesproken dat je minimaal 18 jaar moet zijn om mee te mogen zoeken en er is benadrukt dat niemand zich verplicht moet voelen om mee te zoeken."

Na de waarschuwing is een aantal mensen afgehaakt. Zodra mensen Bram Claassen vinden, moeten ze afstand houden en meteen 112 bellen. Dat is volgens Blankers met de hulpdiensten afgesproken.
Twitter
De vrijwilligers en vrienden hebben inmiddels ook een Twitter-account en Facebook-pagina aangemaakt.
Bijeenkomst
Donderdagavond om halfzeven was er opnieuw een bijeenkomst in café Bij Verhoeven in Haghorst. Daar was ook slachtofferhulp bij aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.