Video

Zoektocht naar Bram Claassen uit Haghorst gaat door: 'verslagenheid steeds groter'

6 januari 2012 om 20:14
nl
De politie heeft vrijdag opnieuw tevergeefs gezocht naar de vermiste Bram Claassen uit Haghorst. Met speurhonden, een sonarboot en twee dreggers werd gezocht naar de 19-jarige man, die sinds zondagnacht wordt vermist. Bij de inwoners van Haghorst wordt de ‘verslagenheid steeds groter’. Ook dit weekend zoeken vrijwilligers door naar de vermiste man.
Geschreven door

"Zaterdag zullen rond de honderd vrijwilligers bij de oevers en op het water zoeken naar Bram. We beschikken dan zelf over boten, honden en duikers", aldus Wim Blankers, de coördinator van de vrijwilligers voor de zoektocht. De professionals houden nu op met het zoeken naar de vermiste man. 'De professionals hebben alles gedaan wat ze konden", zegt Blankers. De politie blijft nog wel zoeken met duikers.
Vrijwilligers
Nu de kerstvakantie is afgelopen, moeten de vrijwilligers voor de zoektocht het zonder de jeugd stellen. "Inmiddels hebben we wel wat mensen die vanaf volgende week mee gaan helpen. Bijvoorbeeld zzp'ers, die nemen een dagje vrij", zegt Blankers.
’Verslagenheid steeds groter’
Volgens Blankers geven de vrijwilligers de moed niet op, maar is het wel een zware last. "De verslagenheid wordt steeds groter. We hebben donderdag Slachtofferhulp ingeschakeld voor iedereen die daar gebruik van wilde maken."
Zoektocht
De dorpsbewoners moesten het donderdag doen zonder de hulp van de politie. Die kwam vrijdag weer in actie omdat er dan een beter geurspoor zou zijn voor de speurhonden.

De vrijwilligers hopen ook meer informatie te krijgen via sociale media als Facebook en Twitter. Intussen wensen velen vrienden, familie en dorpsbewoners sterkte met het zoeken naar Bram.
Kanaal
De afgelopen dagen is er intensief gezocht naar de 19-jarige Bram, die sinds zondag spoorloos is. De zoektocht richt zich vooral op het water van het Wilhelminakanaal. Vrienden en de politie denken dat ze Bram daar kunnen vinden. Vrijwilligers zijn eerder al gewaarschuwd voor wat ze mogelijk kunnen aantreffen als ze Bram in het water vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.