Video

Lichaam Bram Claassen (19) gevonden in Haghorst

7 januari 2012 om 15:21
nl
Het lichaam van de 19-jarige Bram Claassen uit Haghorst is zaterdagmiddag gevonden in het Wilhelminakanaal in Haghorst. Dat bevestigt de politie. De man werd sinds zondag vermist na een avond stappen. Na een uitgebreide zoektocht door politie en vrijwilligers werd het lichaam zaterdag gevonden. De politie heeft geen aanwijzingen dat de jongen om het leven is gekomen door een misdrijf.
Geschreven door

Een sonarboot en een politiehond van stichting Signi troffen het lichaam aan in het water, waarop duikers het water in zijn gegaan. Het stoffelijk overschot werd op ongeveer honderd meter van een stuw gevonden door duikers en vrijwilligers.
Opgelucht
Coördinator Wim Blankers van de vrijwilligers is opgelucht over de vondst van een lichaam. "Het klinkt misschien stom. Het is een dubbel gevoel. Er heerst verdriet en opluchting hier in Haghorst." Zaterdagavond was er een bijeenkomst in zaal Bij Verhoeven in Haghorst. Bij Verhoeven was de afgelopen week de uitvalsbasis van de vrijwilligers die meehielpen met zoeken.
Familie ingelicht
De familie is eerst ingelicht en daarna kregen de vrijwilligers van de zoektocht het nieuws over de vondst te horen. Blankers: "De familie reageerde emotioneel, maar ook opgelucht. Nu zijn ze er zeker van." Het lichaam werd overgebracht naar een mortuarium in Breda waar technisch onderzoek werd verricht. Volgens onze verslaggever ter plaatse, Rob van den Broek, bedankten de ouders, de broer en de zus van Bram de vrijwilligers voor hun inzet en steun.
Inwoners Haghorst zochten zelf
Zaterdag werd er voor de zesde opeenvolgende dag naar Claassen gezocht. Waar eerst brandweer en Rijkswaterstaat meehielpen, is het zoekwerk zaterdag alleen door de dorpsbewoners en de politie gedaan.
Toespraak
Burgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek heeft de inwoners van Haghorst zaterdagmiddag toegesproken. Volgens de burgemeester moet er rekening mee worden gehouden dat het om het lichaam van Bram Claassen gaat.
Herdenkingsbijeenkomst
Dinsdag is er een herdenkingsbijeenkomst in café Bij Verhoeven in Haghorst. Deze bijeenkomst is georganiseerd door vrienden van Bram. Woensdag zal zijn lichaam gecremeerd worden.
Stuw
Rijkswaterstaat gaf toestemming om zaterdag te zoeken bij de stuw in het Wilhelminakanaal. Vanaf een uur zaterdagmiddag is de stuw door Rijkswaterstaat gesloten, zodat er naar Claassen gezocht kon worden. De inwoners van Haghorst hadden hiervoor zelf duikers geregeld.
Op weg naar huis
Claassen verdween zondagnacht op de weg van een café naar zijn huis. Op de route ligt een brug over het Wilhelminakanaal.
Condoleances
Op het internet stromen via social media veel steunbetuigingen binnen voor de betrokkenen. Op Twitter reageert @hildedevries dat ze er stil van is. Op een speciaal gemaakte Facebook-pagina kunnen mensen condoleances achterlaten.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.