Veghelse stuurde giftige bonbons uit verdriet over scheiding

DEN BOSCH - De 44-jarige vrouw uit Veghel die vergiftigde bonbons naar kennissen stuurde, deed dat uit verdriet over haar scheiding. Dat zei ze vrijdag tijdens de behandeling van de strafzaak in Den Bosch.
Ze bekende dat ze de chocolaatjes met rattengif heeft verstuurd. Ze kwam op het idee door een scène uit de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. De bonbons kwamen bij buren en Mexicaanse kennissen terecht in Uden en het Limburgse Horn.
De vrouw benadrukt dat ze niemand wilde vermoorden. Ze had zelf van de bonbons geproefd. Dat deed ook de zoon van een gezin dat ze kreeg. Hij vond ze vies en spuugde ze uit. Daardoor werd hij niet ziek. Justitie beschuldigt de vrouw alleen van poging tot mishandeling omdat het gifgehalte in de bonbons niet fataal voor mensen is.
Veghelse was psychotisch
Er is geen straf tegen de Veghelse geeist, omdat de vrouw volledig ontoerekeningsvatbaar zou zijn. Volgens deskundigen is ze schizofreen en onvoorspelbaar en verkeerde ze in een psychotische toestand toen ze de chocolaatjes stuurde. De aanklager vroeg de rechtbank wel de vrouw op te laten nemen in een psychiatrisch ziekenhuis. De rechter doet 27 januari uitspraak in de zaak.