Twee jaar cel geëist tegen Udenaar om afsnijden oor Ruben Wijnen

DEN BOSCH - Tegen een 27-jarige man uit Uden is twee jaar cel geëist waarvan een jaar voorwaardelijk. De man sneed begin vorig jaar bijna het hele oor van de toen 18-jarige Ruben Wijnen af. Wijnen zelf is tevreden met de eis. "Hopelijk dat de rechter de eis volgt."

"Ik vind het een redelijke eis", zegt Ruben Wijnen tegen Omroep Brabant, "Ik ben er tevreden mee. Hopelijk gaat de rechter in zijn uitspraak mee in deze eis. Ik heb er wel vertrouwen in."
<b>Jack van Gerwen</b><br />Wijnen maakte van de mogelijkheid gebruik om de rechtbank en dus <a href="http://verdachtebedankt.nl/tekst_spreekrecht.html" target="_blank">de verdachte toe te spreken</a>. "Ik ben halverwege de rechtzaal blijven staan. Ik had geen zin hem aan te kijken. De verdachte bleef stug voor zich uitkijken." Wijnen haalde in zijn woorden voor de rechtbank de steekpartij aan in Club Seven in Eindhoven waar <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1634871203/Student+(27)+uit+Bergeijk+doodgestoken+in+Dommelstraat+Eindhoven.aspx" target="_self">Jack van Gerwen</a> uit Bergeijk het leven liet. "Ook ik had hier bijna niet gestaan", vertelde hij de rechter.
<b>Getekend voor rest van leven</b><br />Het incident tekent Ruben Wijnen voor de rest van zijn leven, zegt hij. "Het is iets dat mijn leven blijft beïnvloeden. Als ik ga stappen blijf ik altijd achter me kijken. Naar sommige plekken ga ik niet omdat ik weet dat daar veel agressie is."
<b>'Totaal gestoord'</b><br />Hij hoopt dat het recht zal zegevieren. "Het is duidelijk poging tot doodslag. Hij (de verdachte, redactie) probeert hier onderuit te komen. Toen hem werd gevraagd waarom hij het had gedaan, bleef hij eerst een minuut stil en toen zei hij 'Ik weet niet’. Hij is totaal gestoord." Uitspraak is 2 februari.
<b>Kapot glas tegen hoofd</b><br />Het incident gebeurde in een café aan de Markt in Uden. Ruben bemiddelde in een ruzie en toen hij weg wilde lopen sloeg de 27-jarige man <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1511791073/Verdachte+steekpartij+Uden+hekelt+beelden+GeenStijl+.aspx">een stuk kapot glas</a> tegen zijn hoofd. De dader sloeg op de vlucht, maar gaf zichzelf later aan. Hij werd na 24 uur weer vrijgelaten in afwachting van het proces.
Uit protest daartegen maakte Ruben een website: <A href="http://verdachtebedankt.nl/">verdachtebedankt.nl</A>. De website Dumpert publiceerde <A href="http://www.dumpert.nl/mediabase/1360011/917083df/steekpartij_in_uden_met_bierglas.html">de bewakingsbeelden waarop</A> het incident te zien is. De beelden zijn inmiddels bijna 200.000 keer bekeken.


Deel dit artikel: