'Zorgverzekeraars vergoeden borstimplantaten'

26 januari 2012 om 15:34
nl
Het verwijderen van de omstreden PIP-borstimplantaten en de plaatsing van nieuwe implantaten wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraars. Dat meldde koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland donderdag.
Geschreven door

In Brabant hebben vrouwen PIP-implantaten gekregen in Eindhoven bij het Catharinaziekenhuis en in Breda bij de voormalige Silhouet-kliniek, nu bekend als het Acura Medisch Centrum. Dat was in de periode tussen 2001 en 2010. Het Catharinaziekenhuis heeft inmiddels op haar kosten bij 54 vrouwen de implantaten vervangen.
Volledige vergoeding ongeacht reden implantaat
Zorgverzekeraars kiezen ervoor de volledige behandeling te vergoeden, ongeacht of er in het verleden bij de implantatie sprake was van een medische of kosmetische reden. Verder zullen zorgverzekeraars onderzoeken of zij de schade kunnen verhalen. Ongeveer 1000 tot 1400 vrouwen hebben in Nederland protheses van het merk PIP.
Oprichter PIP donderdag aangehouden
De oprichter en baas van de Franse implantatenfabrikant PIP is donderdag aangehouden. Dat hebben politiebronnen laten weten. Directeur Mas en een zakenpartner zijn aangehouden in het huis van de compagnon. De borstimplantaten van PIP raakten de afgelopen maanden in opspraak omdat ze ondeugdelijk zouden zijn gemaakt en daardoor mogelijk risico's voor de gezondheid van de drager vormen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.