Oranje-hockeysters niet langs Groot-Brittannië

29 januari 2012 om 21:47
nl
De Nederlandse hockeysters hebben in het toernooi om de Champions Trophy puntverlies geleden. De ploeg van bondscoach Max Caldas kwam in het Argentijse Rosario tegen Groot-Brittannië niet verder dan een 2-2 gelijkspel.
Geschreven door

Naomi van As en Kim Lammers waren de doelpuntenmakers. Oranje kwam met die uitslag nog goed weg, de Britse vrouwen misten twee strafballen. Nederland won de openingswedstrijd zaterdag wel, met 3-1 van China. Dinsdag speelt Oranje tegen Japan.
Acht Brabanders
In de selectie van het Nederlands vrouwenhockeyteam zitten acht Brabanders. Daphne van der Velden en Marilyn Agliotti van Oranje Zwart, Margot van Geffen, Maartje Paumen, Maartje Goderie, Lidewij Welten en Sabine Mol van hockeyclub Den Bosch en SCHC-hockeyster Carlien Dirkse van den Heuvel, die in Den Bosch woont.
Strafcorner loopt niet
Ondanks dat Nederland ongeslagen beleef in het openingsweekend, viel het op dat de strafcorner van Maartje Paumen nog niet loopt. De ploeg van bondscoach Max Caldas liet zowel zaterdag tegen China als zondag tegen Groot-Brittannië zes korte hoekslagen onbenut.

Maartje Paumen, de vertrouwde topscorer van Oranje, deed vanaf de kop van de cirkel de meeste doelpogingen. Maar de aanvoerster miste in de eerste twee groepsduels snelheid en scherpte in haar gevreesde sleeppush. Ook diverse varianten leverden geen succes op.
'Juiste ritme ontbreekt nog'
"Op de training lukt het wel", reageerde Caldas weten. "Maar in de wedstrijd is het toch nog een ander verhaal. Dan heb je te maken met uitlopers en andere verdedigers die uit alle macht een doelpunt proberen te voorkomen. Dan heb je het juiste ritme nodig en dat ontbreekt er nog aan. Maar ik maak me er geen zorgen over. Het zal ongetwijfeld beter gaan in het verloop van het toernooi."




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.