Brand in boerderij Rijen: 18.000 kippen dood

RIJEN - Bij een grote brand in een kippenschuur van een boerderij in Rijen zijn maandagavond zeker 18.000 kippen omgekomen. Het gaat om een boerderij aan de Mosstraat in het buitengebied van Rijen.

Een deel van de schuur brandde af. In de hele schuur zouden meer dan 160.000 kippen hebben gezeten. Wel is duidelijk dat er geen mensen gewond zijn geraakt bij de brand.
<b>Vakantie</b><br>De eigenaar van het bedrijf was op vakantie en is nu op weg terug. Het gaat om Smits Pluimvee en Eieren, een biologisch bedrijf.
<b>Asbest</b><br>De brandweer rukte massaal uit, ook omdat er asbest in de schuur zou zitten. Of dat is vrijgekomen in de buurt en of er gevaar is geweest voor de omgeving is nog niet duidelijk. Onder meer de korpsen uit Dongen, Tilburg, Oosterhout en Oisterwijk probeerden de brand te blussen.
<b>Buurjongens</b><br>De buurjongens van het bedrijf zagen het gebeuren. "Wij zaten aan ons huiswerk toen we opeens vlammen zagen en knallen hoorden. We zijn meteen naar beneden gerend en hebben 112 gebeld", vertellen de twee geschrokken. "Zeker in het begin weet je niet precies wat er gebeurt. Kort daarop heb ik meteen mijn mobieltje gepakt en ben ik gaan filmen", aldus de oudste.


Deel dit artikel: