Veel schade champignonkwekerij Bavel na grote brand

BAVEL - In Bavel heeft dinsdagochtend een grote brand gewoed in een champignonkwekerij aan de Wouwerbeekseweg. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is er veel materiële schade.
Het vuur brak even na halfacht uit in een loods en een bijgebouw van champignonkwekerij F.J.A. van Hooijdonk Holding. Omdat er in de omgeving weinig bluswater te vinden was, rukte de brandweer uit met tankwagens met water. Volgens een politiewoordvoerder werd het vuur door zo'n dertig mensen bestreden.
<b>Asbest</b><br>De brandweer voorkwam dat de brand oversloeg naar een ander gedeelte van de loods, waarin asbest is verwerkt. Om de brand beter te kunnen bestrijden, werd het dak opengetrokken. De brand was rond halftien onder controle. Een gedeelte van de loods is verwoest. Het bijgebouw, waarin een bestelbus en een aantal landbouwvoertuigen stonden, ging helemaal verloren en is ingestort.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De eigenaar vermoedt dat er in de berging kortsluiting is opgetreden.
<b>Carnaval</b><br>Aanvankelijk werd gemeld dat carnavalsvereniging C.V. de Duvels in de loods zou bouwen aan een carnavalswagen. De vereniging zit echter in een paar loodsen verderop.

Deel dit artikel: