Peperbus in Bergen op Zoom met vastenavond in het nieuw

BERGEN OP ZOOM - In Bergen op Zoom beschilderden woensdag een paar honderd kinderen een nieuw 'kieltje' voor de Peperbus. De kerktoren in het hart van Bergen op Zoom krijgt ieder jaar sinds 1974 met vastenavond een enorme boerenkiel aangemeten. Maar omdat het motto nu over de mode gaat ('eemaal in de mode') krijgt de toren deze keer een kleurrijk pakje.
"De Peperbus kreg dees jaar 'n 'eel nuuw pak en da gaan me same make", schrijft Prins Nillis III in een brief aan alle Bergse kinderen.
Geheim
Volgens Nillis zijn de krabbekes de beste modeontwerpers. De honderden krabbekes kregen woensdag hulp van de Prins zelf, de Nar, Steketee, en de Gròòtste Boer. Het is de bedoeling dat de Peperbus wordt aangekleed met het kleurrijke kieltje tijdens de kindervastenavond. Dat is op carnavalsmaandag. Het maken van het nieuwe pak gebeurt in het diepste geheim, want het moet een verrassing blijven voor de Peperbus..
Mega
De 'verrassingskiel' van De Peperbus is enorm: 8 meter breed en 27 meter lang. Daarmee is het waarschijnlijk de grootste boerenkiel ter wereld. Naast vele gekleurde vakken is er ook een roodwitte stropdas op geschilderd en daar zit een dasspeld op in de vorm van een krab.
Meer over dit onderwerp:
peperbus bergen op zoom carnaval kiel carnavalspak