Vijf maanden cel voor afsnijden oor Ruben Wijnen bij caféruzie Uden

UDEN - De 27-jarige man uit Uden die in februari vorig jaar Ruben Wijnen met een glas in zijn oor stak, is veroordeeld tot tien maanden cel waarvan vijf voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. Slachtoffer Ruben Wijnen reageert op de uitspraak: "Ik ben zwaar teleurgesteld".

De officier van justitie had drie jaar cel waarvan één voorwaardelijk geëist voor poging tot doodslag, maar de rechtbank ziet het als zware mishandeling. Op de plek van de snijwond zitten geen vitale organen en ook de diepte van de wond is niet levensbedreigend, aldus de rechter.
<b>Reactie Ruben Wijnen</b><br />"Ik ben zwaar teleurgesteld in deze uitspraak", zegt Ruben Wijnen in reactie op de uitspraak, "Ik had dood kunnen zijn en dat heeft de rechter het over 'zware mishandeling', daar begint de fout." Wijnen is het er niet mee eens dat de wond 'niet levensbedreigend' zou zijn. "In de rapporten van de artsen staat steeds dat ik heel veel geluk heb gehad, dat betekent dat het gaat om doodslag en niet om zware mishandeling", aldus een teleurgestelde Wijnen.
<B>Ruzie</B><BR> <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1682291093/Twee+jaar+cel+geeist+tegen+Udenaar+om+afsnijden+oor+Ruben+Wijnen.aspx">Het incident</a> gebeurde in een café aan de Markt in Uden. De 18-jarige Ruben bemiddelde in een ruzie. Toen hij weg wilde lopen, sloeg de 27-jarige man met het glas tegen zijn hoofd. De rechtbank hield bij het opleggen van de straf rekening met het feit dat Ruben Wijnen veel de publiciteit heeft gezocht.
Meer over dit onderwerp:
uden mishandeling rechtszaken ruben wijnen
Deel dit artikel: