Stacaravan afgebrand op camping Fort Oranje in Rijsbergen

RIJSBERGEN - Een stacaravan op camping Fort Oranje aan de Bredaseweg in Rijsbergen is vrijdagavond even voor half twaalf afgebrand. Er vielen geen gewonden. De brand vond plaats aan de achterzijde van de camping.

De brandweer zou met vier wagens ter plaatse zijn geweest. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Ook is onduidelijk of de bewoners op het moment van de brand in de grote stacaravan aanwezig waren.
<B>Brandveiligheid</B><br> Sinds enkele maanden bestaan er twijfels over de brandveiligheid van de camping. In januari maakte burgemeester Poppe - De Looff van de gemeente Zundert nog bekend dat de camping <a href="<http://www.omroepbrabant.nl/?news/168435982/Camping+Fort+Oranje+in+Rijsbergen+blijft+voorlopig+open.aspx>">voorlopig niet dicht hoeft</a>, omdat de camping tot 1 april de tijd krijgt om de laatste puntjes op de 'i' te zetten om de brandveiligheid te verbeteren.
<B>Sluiting voorkomen</B><br> Campingeigenaar Cees Engel kreeg tot 15 januari 2012 de tijd om het terrein brandveilig te maken anders zou de camping <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/168062792/Toekomst+camping+Fort+Oranje+nog+onduidelijk.aspx">worden gesloten</a>. Afgelopen zomer wilde de gemeente de camping al definitief sluiten. Eigenaar Cees Engel kon de sluiting destijds voorkomen. De rechter bepaalde in oktober dat hij langer de tijd kreeg om het campingterrein brandveilig te maken.
Volgens de burgemeester heeft de camping de laatste tijd veel verbeterd met betrekking tot de brandveiligheid.
Meer over dit onderwerp:
rijsbergen camping fort oranje brand 112
Deel dit artikel: