Treinreizigers vast op spoor bij Vught

VUGHT - Op het spoor tussen Vught en Boxtel zijn zaterdagochtend honderden reizigers vast komen te zitten op het spoor. De bovenleiding bij Vught was kapotgegaan.
Drie treinen die al onderweg waren, stonden stil. Een van de treinen stond stil op station Vught, een andere ter hoogte van de Repelweg in Vught. Volgens een inzittende zijn alle reizigers in een trein gestopt die overvol raakte. De ongevallenbestrijding van de spoorwegen was hierbij aanwezig.
Uitstappen in Den Bosch
De volle trein is stapvoets richting het station van Den Bosch gesleept, dat duurde ongeveer een half uur. Om vijf voor twaalf kwam de trein daar aan en konden de passagiers uitstappen.
Toiletdeur
Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol zat in de volle trein. Krol liet via Twitter weten dat er een toiletdeur was afgebroken die als loopplank moest dienen voor de reizigers die van de ene naar de andere trein moesten.
Meer bovenleidingen kapot
De NS kampte zaterdag met meer problemen op het spoor zaterdag. Rond Tilburg en Eindhoven reden minder treinen. Tussen Zevenbergen en Oudenbosch reden ook even geen treinen. Ook daar was de bovenleiding kapot.
Chaos op het spoor
In heel Brabant hebben reizigers vertraging door het slechte weer. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd als ze met de trein willen reizen.