Video

Ruth van der Meijden wint Nationaal Crosscircruit (NCC)

5 februari 2012 om 18:08
nl
Ruth van der Meijden is zondag kampioene geworden van het Nationaal Crosscircuit (NCC). De Eindhovense atlete kwam in de vierde en afsluitende Mastboscross in Breda als derde over de finish.
Geschreven door

Ze eindigde daarmee op de eerste plaats in het algmeen klassement.
Alleskunner Ruth van der Meijden soeverein naar eindoverwinning
Haar belangrijkste doel dit jaar is de WK Duatlon komende nazomer. Een perfecte aanloop daarheen was het afgelopen crossseizoen voor haar: Ruth van der Meijden (27, Astrix Eindhoven) werd eerder tweede in Tilburg, Soest en Kerkrade. Zondag in Breda moest zij in de race over 7330 meter alleen de Belgische specialisten Barbara Maveau en Veerle Dejaeghere voor zich dulden.
Eindprijs voor Van der Meijden
Ze was wel de beste Nederlandse en won daarmee eenvoudig de eindprijs op de lange cross. Tweede en derde in de eindrangschikking werden Sabine van de Reijt en Helen Hofstede.
Van Miert wint korte cross
Lesley van Miert uit Breda won de korte cross. In het eindklassement werd zij tweede.
Khalid Choukoud wint eindprijs, maar verliest in Breda
Onverstoorbaar werkte Khalid Choukoud tot nu toe aan een zegereeks die zijn weerga niet kende. Naast zijn reeds veel gememoreerde vijf NK-titels in 2011 (twee keer NK Cross, NK 10.000m weg én baan en NK Halve Marathon) heeft Choukoud ook in de andere (dan de NK) wedstrijden van het Nationaal Crosscircuit gedomineerd. Crossen is zijn favoriete discipline.
Wiggens verrast
Zeker van de eindoverwinning in het circuit werd de 25-jarige atleet van Haag Atletiek in de Mastboscross over 10.380 meter zondag verrast door Tom Wiggers (Haarlem). In het klassement eindigden Niels Verwer en Erik Negerman op plaatsen twee en drie van het Nationaal Crosscircuit-podium.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.