Video

Condensprobleem schaatsbaan kost Tilburg miljoen

15 februari 2012 om 01:42
nl
Het probleem met condens in de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg gaat de gemeente Tilburg 1,1 miljoen euro kosten.
Geschreven door

Tilburg en Consortium Stappegoor zijn overeengekomen dat de gemeente de noodzakelijke ingrepen betaalt, zo blijkt uit het raadsvoorstel over Nieuw Stappegoor.
OneffenhedenKoude buitenlucht slaat in de open hal tegen de relatief warme stalen dakspanten en valt als condens naar beneden. Daardoor ontstaan er oneffenheden in de ijsvloer. De oplossing: overmatige condens via 'geforceerde ventilatie' met restwarmte uit de koelinstallatie weghalen. Ook moet de anti-roestbehandeling van de dakconstructie vaker plaats vinden dan voorzien.
Eerder conflictTilburg en Consortium Stappegoor kwamen eerder al in conflict over sporthal T-Kwadraat, die het consortium net als de ijshal voor de gemeente bouwde. T-Kwadraat viel groter uit dan aanvankelijk was afgesproken. Het Nederlands Arbitrage Instituut oordeelde uiteindelijk dat beide partijen de helft van de meerkosten van twee miljoen moesten neertellen.
Om zo'n zelfde herhaling te voorkomen, heeft de gemeente zich nu bereid verklaard het condensprobleem voor haar rekening te nemen.Volgens een woordvoerder van de gemeente neemt in ruil daarvoor het consortium  andere tegenvallers rond de ontwikkling van het gebied Stappegoor voor haar rekening.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.