Video

Carnaval kent geen recessie: "Lekker feesten, daarna zien we wel verder"

15 februari 2012 om 20:51
nl
Nederland verkeert sinds woensdag officieel weer in een recessie, maar daar lijken de carnavalvierende Brabanders zich weinig van aan te gaan trekken.
Geschreven door

Bij de carnavalswinkels is weinig te merken van de recessie. Zo gaan de kostuums bij feestwinkelwinkel De Greef in Breda als warme broodjes over de toonbank. De gemiddelde besteding ligt op 27 euro per klant. Dat is zelfs iets meer dan vorig jaar.
Biertje in de kroegOok de horeca verwacht een goede omzet te draaien. Kroegbazen in de binnenstad verwachten dat de teruglopende economie weinig invloed zal hebben op het komend carnavalsweekend.
Volgens Hans van Driel van café Sam Sam hebben carnavalsvierders weinig zin om de hand op de knip te houden. "Voor carnaval hebben de meeste vierders vaak toch al geld opzij gelegd'', aldus de horecaondernemer. "Laten we uitgeven, dan hebben we tenminste nog één pleziertje dit jaar. Dat idee."
'Lekker feesten'Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de economie in het laatste kwartaal vorig jaar met 0,7 procent gekrompen ten opzichte van een jaar eerder. In het derde kwartaal kromp de economie met 0,4 procent. Dat komt vooral doordat consumenten minder uitgaven, maar voor carnaval maken Brabanders kennelijk toch nog graag een uitzondering. Zo laat een man met het nieuwe kostuum van zijn dochter in zijn handen weten: "Lekker feesten, daarna zien we wel weer wat er komt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.