Video

Gemeente wil geluidsschermen langs A50

16 februari 2012 om 23:05
nl
De gemeente Son en Breugel wil dat Rijkswaterstaat zo snel mogelijk geluidsschermen langs de A50 plaatst. De wijken 't Zand en Gentiaan hebben veel last van het snelwegverkeer. Uit geluidsmetingen blijkt dat het geluid de wettelijke normen met drie decibel overschrijdt. Donderdagavond was er een bijeenkomst over het probleem.
Geschreven door

"Wij kunnen 's nachts niet slapen als we het raam open hebben. En als de wind ook nog eens meewerkt, is het helemaal verschrikkelijk", zegt een bewoner van 't Zand. "Vooral 's ochtends moet je echt de ramen dichthouden", vult zijn buurvrouw aan. Op de bijeenkomst kwamen zo'n tachtig bewoners af.
Rijkswaterstaat verantwoordelijkDe gemeente houdt Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor de overlast. Over twee weken is er tussen hen een gesprek. "Wij zijn niet verantwoordelijk voor deze problemen, maar de wegbeheerder. Zij moeten met een oplossing komen", zegt wethouder Visser van Son en Breugel.
KlankbordgroepDe gemeente vroeg donderdagavond om een klankbordgroep in het leven te roepen. Zo kan de gemeente makkelijker de uitkomsten van het gesprek met Rijkswaterstaat terugkoppelen.
Rijkswaterstaat wil het gesprek met de gemeente afwachten voordat het reageert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.