Prins Peter van Maarheeze voert zijn varkens met iPad vanuit de kroeg

MAARHEEZE - Prins Peter van carnavalsvereniging de Muuzevangers in Muuzegat (Maarheeze) combineert tijdens carnaval twee banen met elkaar. Naast prins is hij namelijk ook varkensboer. Vanuit de kroeg houdt hij zijn varkens nauwlettend in de gaten, met een app op zijn iPad.
"Ze stonden er bij de carnavalsverenging wel van te kijken toen ik mijn iPad erbij pakte", vertelt Peter van der Linden.

Bijvoeren vanuit de kroeg
Op het apparaat kan hij de temperatuur in de stallen aanpassen en zorgen dat zijn varkens bijvoorbeeld voer krijgen. "Overdag loopt er personeel rond, maar zo kan ik ook 's avonds in de gaten houden wat er gebeurt."

Goed te combineren
Zijn iPad neemt Van der Linden dus overal mee naartoe, ook met carnaval. "Dan regel ik gewoon met mijn prinsenpak aan het voer vanuit de kroeg. Zo zijn de twee functies goed met elkaar te combineren."

Ook prins zonder iPad
De iPad maakt carnaval een stuk makkelijker voor de varkensboer, maar ook zonder technische snufjes zou Van der Linden gewoon voorop zijn gegaan in de polonaise. "Dan had ik wel iemand anders ingeschakeld om de boel in de gaten te houden. Ook dan was ik gewoon prins geworden."
Meer over dit onderwerp:
carnaval prins varkensbedrijf varkensboer