Hof geeft meer straf in Praxismoord in Den Bosch

21 februari 2012 om 14:34
nl
Het gerechtshof in Den Bosch heeft een 23-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar voor moord. De man wordt er van beschuldigd dat hij bijna twee jaar geleden een andere man met een semi-automatisch wapen heeft doodgeschoten op het parkeerterrein van een Praxis Bouwmarkt in Den Bosch.
Geschreven door

Justitie eiste veertien jaar, maar het hof vindt de zaak zo ernstig dat zij de man een jaar langer gevangenisstraf oplegde.
Semi-automatisch pistoolDe twee mannen hadden afgesproken op het parkeerterrein. Ze hadden ruzie  over geld. Eenmaal bij elkaar, begonnen te vechten. De verdachte liep op een bepaald moment naar zijn auto en kwam terug met een semi-automatisch pistool. Daarmee schoot hij twee keer van dichtbij op het slachtoffer. Het eerste schot gericht op de benen, het tweede op de romp van het slachtoffer.
Volgens zijn advocaat zou de verdachte het tweede schot niet bewust hebben gelost. De arm van de verdachte zou door de terugslag van het eerste schot omhoog zijn gegaan en de verdachte zou onbewust opnieuw de trekker hebben overgehaald. Het gerechtshof gelooft dat niet.
Moord met voorbedachten radeHet gerechtshof denkt dat de verdachte ook het tweede schot bewust heeft gelost. Net als de rechtbank is het hof van oordeel dat de verdachte met voorbedachten rade het slachtoffer dood heeft geschoten. De verdachte had namelijk tijd genoeg om zich te bedenken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.