'Onno Hoes declareerde auto van 85.000 euro'

HILVERSUM - Onno Hoes uit Cromvoirt heeft als burgemeester van Maastricht vorig jaar een nieuwe auto, een Mercedes Benz, gedeclareerd ter waarde van 85.000 euro. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws, dat declaraties van 150 bestuurders onderzocht.
Bij de bestelling zat een multimediaset ter waarde van 2000 euro inbegrepen. Volgens RTL Nieuws doen bestuurders van provincies en gemeentes nog altijd geheimzinnig over de onkosten die ze declareren. De meeste declaraties verdwijnen in de archieven en worden nooit gepubliceerd.

Provincie
RTL Nieuws publiceerde ook de opmerkelijke declaraties van de provincie Brabant. Zo werden er 75 cd's besteld voor in totaal 1204,88 euro. Het ging om een registratie van het Stabat Materconcert 2011. Volgens de provincie zijn de cd's besteld voor ontvangst. Ze zijn uitgedeeld als relatiegeschenk.

Wim van de Donk
Commissaris van de Koningin Wim van de Donk komt ook in het lijstje van opvallende declaraties voor. Hij heeft in september een diner met een tafelgenoot gedeclareerd. Daarbij is voor bijna 80 euro aan alcoholische dranken besteld.
Meer over dit onderwerp:
onno hoes declaraties wim van de donk