Journalistenvakbond NVJ bekijkt boekhouding Wegener

AMSTERDAM - Topman Truls Velgaard van Wegener is akkoord met het verzoek van journalistenvakbond NVJ om de boekhouding van de uitgever te mogen onderzoeken. Ook de redactieraden hadden om zo'n onderzoek gevraagd. Dit meldt Villamedia.
Volgens journalistenvakbond NVJ is de noodzaak om in hoog tempo tenminste 300 tot 350 fulltime banen te schrappen door Wegener niet aangetoond.

Financiële situatie
De NVJ wil daarom zo goed mogelijk inzicht krijgen in de financiële situatie van de uitgever. Dit om vervolgens een reële discussie te kunnen voeren over de reorganisatieplannen waarover de medewerkers van Wegener vorige week werden geïnformeerd.

Niet eerste keer
Het is niet de eerste keer dat de NVJ de boeken van uitgever Wegener bekijkt. Ook in 2008 was dit het geval toen het concern door marktomstandigheden af wilde van afspraken over het behoud van journalistieke banen.

50 miljoen besparen
De afslanking die Wegener vorige week aankondigde, maakt onderdeel uit van een nieuwe strategie waarbij de uitgever de nadruk wil leggen op digitale media. Het bedrijf wil tussen 2012 en 2014 in totaal vijftig miljoen euro aan kosten besparen en tegelijkertijd geld gaan verdienen aan internet.

Kranten Wegener
In Brabant geeft Wegener het Brabants Dagblad, het Eindhovens Dagblad, de Gelderlander en BN DeStem uit. Daarnaast heeft het bedrijf veel huis-aan-huis kranten.