Video

Milieuactivist Erwin Vermeulen uit Veldhoven zaterdagmiddag op Schiphol geland

25 februari 2012 om 13:18
nl
De Veldhovense milieuactivist Erwin Vermeulen is zaterdagmiddag iets voor twee uur geland op Nederlandse bodem. Woensdag werd hij door de Japanse rechter vrijgesproken van het mishandelen van een dolfijnjager.
Geschreven door

Vermeulen was een beetje verlegen bij aankomst. "Normaal gesproken sta ik niet zo in de belangstelling." Gelukkig voor hem kwamen zijn vrienden snel met een biertje aan voor hem.
Trotse vaderDe vader van Erwin was uiteraard blij om zijn zoon terug te zien. Voor aankomst hield hij zich sterk, maar toen Erwin door de schuifdeuren van Schiphol liep, werd hij toch even emotioneel. Misschien ook wel door de wetenschap dat hij zijn werk bij milieuactiegroep Sea Shepherd voortzet. "Maar toen ik zo jong was, zou ik niets anders hebben gedaan."
In december opgepaktErwin Vermeulen werd halverwege december opgepakt als lid van de milieuactiegroep Sea Shepherd. Hij zou een Japanse dolfijnjager hebben geduwd tijdens het maken van foto's van een dolfijnentransport. Vermeulen protesteerde in Japan tegen de dolfijnenjacht.
'Niet geduwd'Vorige week werd bekend dat Vermeulen op vrije voeten kwam. Erwin zou de dolfijnjager niet hebben kunnen duwen, omdat hij zijn handen vol had met een statief, een camera met telelens en een walkietalkie, aldus de verdediging. Vermeulen werd kort daarop vrijgelaten. Hij moest wel tot woensdag in Japan blijven om te wachten op de definitieve uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!