Brabantse jongeren betrokken bij vechtpartijen in Tirol

26 februari 2012 om 21:03
nl
In de skidorpen Gerlos en Schwendau hebben Brabantse jongeren afgelopen week voor veel onrust gezorgd. Vijf Eindhovenaren gingen woensdagavond op de vuist met acht andere Nederlanders in het Oostenrijkse skidorp Gerlos. De vechtersbazen richtten een spoor van vernieling aan in het dorp.
Geschreven door

De knokparij zorgde voor veel schade in het dorp. Over een lengte van vijfhonderd meter zijn vernielingen aangericht. Er zijn tafels, stoelen, skischeppen, bezemstelen en terrasverwarmers van cafés en restaurants vernield. De Eindhovenaren belaagden een groep jongeren uit Uden.
Vrijlating na verklaringDe politie hield de vijf raddraaiers aan. De vechtersbazen hebben op het bureau een verklaring afgelegd. Daarna zijn ze vrijgelaten. Een dag later moesten ze zich melden bij de plaatselijke autoriteiten. Daar werden vingerafdrukken afgenomen.
Extreem après-skiVolgens de Oostenrijkse media is de vechtpartij volledig te wijten aan 'extreme après-ski taferelen'. Er zou veel alcohol in het spel zijn geweest. De groep is inmiddels weer in Nederland aangekomen.
Nog een vechtpartijDonderdagavond was er opnieuw een vechtpartij met Brabantse jongeren, in het dorpje Schwendau. Daar brak een massale vechtpartij uit tussen twee groepen uit Schijndel en Elsendorp. Bij die knokpartij werd iemand in zijn hals gestoken met een glasscherf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.