Video

Slachtoffer van homogeweld Tilburg tijdelijk deels verlamd

28 februari 2012 om 19:16
nl
Een man die op carnavalszaterdag in Tilburg slachtoffer werd van homogeweld, kampt nog steeds met verlammingsverschijnselen. Het slachtoffer, de 26-jarige Mathijs Beugelink uit Amsterdam, ligt nog steeds in een ziekenhuis in Eindhoven.
Geschreven door

Rond kwart over vier 's nachts kwamen Beugelink en een vriend uit gaybar De Popcorn aan de Paleisring gelopen. Op straat werden ze aangesproken door twee kale, blanke mannen. Ze scholden het tweetal uit en maakten opmerkingen over hun geaardheid. De vrienden negeerden het. "Misschien heeft ze dat gevoed, om ons uiteindelijk aan te vallen."
Achterover in fietskelder gevallenEen van de mannen gaf de kameraad van Beugelink een kopstoot. Beugelink ging verhaal halen en kreeg naar eigen zeggen een klap of een duw. Hij viel achterover in een fietsenkelder. Hij kon op eigen kracht uit de kelder komen.
DadersEen getuige zag het gebeuren en zei de verdachten te kennen. Beugelink hoopt dat hij zich nog meldt.
Beknelde zenuwEen dag later bleek dat Beugelink zijn been niet meer kon bewegen. Hij is naar het ziekenhuis gegaan en is daar twee keer geopereerd. Er is een scheurtje in zijn ruggewervel en een bloedophoping in zijn been geconstateerd, waardoor een zenuw klem zit. Zijn rechterbeen kan hij tijdelijk niet gebruiken. "Het had anders kunnen aflopen, ik had mijn nek kunnen breken."
NachtmerriesBeugelink zegt nachtmerries te hebben over het incident. "Ik zie ze nog steeds voor me staan en hun woorden herhalen: 'Wat moet je nou, wat moet je nou?' De eerste nacht in het ziekenhuis werd ik wakker met hyperventilatie. "Ik ben niet echt bang geworden om de straat op te gaan. Ik zie het echt als een incident." Op de vraag of hij nog wel eens carnaval gaat vieren antwoordt hij: "Waarschijnlijk wel, maar niet meer in Tilburg".
MusicalsMathijs Beugeling is danser, maar zal de komende tijd niet kunnen optreden in musicals. "De artsen hebben gezegd dat ik dat uit mijn hoofd moet zetten."
Beugeling was vorig jaar ook te zien in de finale van de Mister Gay Netherlands-verkiezingen. Hij won de titel niet, die eer ging naar de 20-jarige Thom Goderie uit Roosendaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!