Eekhoornjong uit Zundert overleeft aanval door kat

ZUNDERT - Het eekhoornjong dat vorige week meer dood dan levend werd binnengebracht bij het Vogel Revalidatie Centrum Zundert maakt het goed. Het eekhoorntje was slechts een paar dagen oud toen het uit een boom viel en gegrepen werd door een kat.
De overlevingskansen van het eekhoorntje waren na de aanval van de kat flink geslonken, maar inmiddels heeft het beestje toch zijn ogen geopend. Of het beestje iets heeft meekregen van de brute aanval van de kat, is niet bekend.

Kritieke toestand
De eerste 24 uur na de aanval waren kritiek. "Met de beet van de kat komen er altijd bacteriën mee die voor veel ellende kunnen zorgen. Echt buiten levensgevaar is de eekhoorn pas als hij zelf vast voedsel gaat eten", zei een verzorger vorige week. Het beestje werd toen in een couveuse gelegd en moest zes keer per dag met de hand gevoerd worden.

Geen naam
Het is de bedoeling dat de eekhoorn uiteindelijk weer terug wordt gezet in de natuur. Het eekhoorntje krijgt geen naam, want anders gaan medewerkers van het revalidatiecentrum zich misschien aan het beestje hechten.

Geboorte bijzonder
De geboorte van een eekhoorn in februari is bijzonder, omdat de meeste eekhoorns pas in april of mei geboren worden. Eekhoorns worden zes tot zeven jaar in het wild en tot tien jaar in gevangenschap.
Deel dit artikel: