Maakt Marco Zonnenberg uit Berkel-Enschot de lekkerste bonbons?

GOIRLE - Het zijn spannende uren voor chocolatier Marco Zonnenberg uit Berkel-Enschot. Vrijdag wordt de lekkerste bonbon van Nederland gekozen en hij is één van de genomineerden. In zijn zaak in Goirle vond hij de Goolse Geit bonbon uit. Een chocolaatje gevuld met een lokaal likeurtje.
Zo'n 1500 bonbons liggen er voor zijn neus. “Hier moet ik er tien uit kiezen die ik aan de jury geef. Vervolgens proeven ze die en beslissen ze of ik daadwerkelijk de lekkerste maak”, zegt hij. “De spanning is bijna niet meer te dragen. Ik merk het aan alles wat ik doe.”

Receptuur
Maandenlang kluste Zonnenberg aan het perfecte recept. “Ik heb natuurlijk veel geëxperimenteerd en nu een lekkere bonbon. Dat hangt overal mee samen. De soort chocolade, suiker, caramel en ga zo maar door. Het maken van een goede bonbon komt heel nauw."

Finale
Zonnenberg heeft vijf tegenstanders in de finale. Een van hen is Hein Geers uit Tilburg. De rest komt van buiten onze provincie. En als hij wint? “Dan word ik een beetje emotioneel, denk ik. Het is toch je ziel en zaligheid dat je erin stopt.” Is meedoen voor hem belangrijker dan winnen? “Nee, absoluut niet. Op dit moment wil ik maar één ding en dat is winnen!”