Schrijver Dautzenberg stopt steun aan pedovereniging na bedreigingen

TILBURG - De Tilburgse schrijver Anton Dautzenberg stopt zijn steun aan de pedofielenvereniging Martijn. Oorzaak zijn de vele bedreigingen aan het adres van zijn familie in Limburg, zo werd vrijdag bekend.

Zijn familie lijdt onder de bedreigingen, zo vertelde de Tilburgse schrijver vrijdag tijdens een persconferentie in Den Haag.

Huilende moeder aan de telefoon
Marthijn Uittenbogaard, voorzitter van de pedofielenvereniging, betreurt het besluit van Dautzenberg, maar hij heeft wel begrip voor de situatie. "Als je je moeder huilend aan de telefoon krijgt, dan snap ik dat je geen andere keuze hebt dan je steun in te trekken."

Sympathie en mededogen
Dautzenberg werd lid van de pedofielenvereniging, naar eigen zeggen uit sympathie en mededogen, maar ook uit protest tegen de manier waarop in Nederland een hetze is begonnen tegen pedofielen. Volgens hem kreeg hij steun van verschillende bekende Nederlanders, maar die durfden dat niet publiekelijk te doen.

Op zijn website is te lezen dat hij te doen heeft met pedofielen. "Eerlijk verslag doen van je fantasieën en wensen, daar ook nog over willen praten, verantwoording willen afleggen zelfs, om daarna verklaard te worden tot de paria van onze samenleving", aldus Dautzenberg.

De schrijver kreeg veel negatieve reacties op zijn lidmaatschap.

Deel dit artikel: