Philips verkoopt High Tech Campus Eindhoven

3 maart 2012 om 09:14
nl
Philips gaat de High Tech Campus in Eindhoven verkopen. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Het technologiecentrum gaat voor 450 miljoen euro van de hand. Investeerder Marcel Boekhoorn wordt de nieuwe eigenaar van de campus.
Geschreven door

Volgens de krant is het de grootste vastgoeddeal ooit in Nederland. Er zou al anderhalf jaar aan de deal worden gewerkt.
BoekhoornMarcel Boekhoorn is goed voor 1,2 miljard euro volgens zakenblad Quote. Boekhoorn vergaarde zijn fortuin met de aan- en verkoop van Bakker Bart en Telfort.
Verkoop campusEerder zouden vastgoedbeleggers Tom Moeskops en Jan Willem Neggers de High Tech Campus kopen. Die deal ging niet door omdat Moeskops in 2011 in de financiële problemen raakte. 
Technologisch centrumDe High Tech Campus is een terrein in Eindhoven Zuid met meer dan negentig bedrijven uit de technologische sector. In 1998 werd het complex opgezet door Philips. Vanaf 2003 waren naast Philips ook andere bedrijven welkom op het terrein. Inmiddels komen bijna de helft van alle Nederlandse patentaanvragen van de High Tech Campus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.