Bellende engel Sint-Jan in New York Times

6 maart 2012 om 11:15
nl
De bellende engel op de Sint-Janskathedraal in Den Bosch maakt ook internationaal faam. De Amerikaanse krant The New York Times publiceerde maandag een uitgebreid verhaal over 'Ut Engelke'.
Geschreven door

In het artikel wordt het verhaal over de bellende engel van begin tot eind uitgelegd. Pieter Kohnen van het kerkbestuur legt uit dat er nog steeds zo'n honderd keer per week gebeld wordt.
EngelenmagieVorig jaar opende een koppel vrijwillig een 06-lijn voor 'Ut Engelke'. Later begon de kerk zelf met een 0900-lijn. De vrouw van het koppel komt in de krant ook aan het woord. Ze zegt dat mensen onder andere bellen met de vraag of het gaat regenen of wat ze die dag te eten krijgen. Ook bellen er studenten voor hulp met examens. Ze zegt dan altijd dat ze wat engelenmagie naar de beller zal blazen.
StoppenHet koppel geeft in de krant ook aan dat ze even hebben overwogen om te stoppen. Tijdens de emotionele periode tussen Kerst en nieuwjaar kwamen veel hartverscheurende telefoontjes binnen, zo vertellen ze.
Telefoon rinkelt dagelijksHoewel de kerk liever heeft dat het koppel stopt met hun diensten, zijn ze voorlopig nog van plan om door te gaan. De telefoon rinkelt namelijk nog iedere dag. Het Twitter-account @ut_engelke heeft inmiddels bijna 2600 volgers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.